Moderni anturitekniikka tuo älyä ja ennakoitavuutta kunnossapitoon
Caverion digitalisoi ennakoivaa kunnossapitoa käyttäen Wapicen IoT-TICKET-ratkaisua. Ratkaisun avulla saadaan seurattua teollisuuslaitteiden todellista kuntoa ja ennakoida tulevat huolto- ja kunnossapitotarpeet tehokkaasti välttäen turhia tuotantokatkoksia. Järjestelmä kokoaa yhteen tiedot kaikista kohteista ja hälytyksistä, joten se sekä säästää kustannuksia, että lisää asiakastyytyväisyyttä.
Caverion Oyj on yksi Euroopan johtavista teknisen huollon ja kunnossapidon ratkaisuja tarjoavista pörssiyhtiöistä. Yritys suunnittelee, toteuttaa, huoltaa ja ylläpitää käyttäjäystävällisiä ja energiatehokkaita teknisiä ratkaisuja kiinteistöille ja teollisuudelle. Caverionin visio on olla asiakkaiden, työntekijöiden, kumppaneiden ja sijoittajien ykkösvalinta digitalisoituvissa ympäristöissä.
Toimialan digitalisoituessa vahvasti, Caverion yhdessä Wapicen kanssa, on kehittänyt uuden IoTFlex- palvelukonseptin ennakoivaan huoltoon. Wapicen IoT-TICKET-alustaan pohjautuvassa palvelussa älykkäiden antureiden avulla mitataan koneiden todellista kuntoa ja ennustetaan mahdollisten vikojen esiintymistä analytiikan keinoin. IoTFlex on Caverionin käyttämä markkinointinimi Wapicen tarjoamasta IoT-TICKET-ratkaisusta.
Palvelua on kehitetty älykkäämmäksi lisäämällä palvelukonseptiin analytiikkaa ja konenäköratkaisuja. IoT-TICKETin avulla uudetkin tekniikat voidaan ottaa käyttöön lähes rutiininomaisesti ja tekemisessä on päästy sujuvaan palvelutason kehitykseen ja ylläpitoon. Tekeminen kohdistuu asiakkaan lisäarvon kasvattamiseen, eikä pääasiassa ohjelmistoon.
– Ennakoivan kunnossapidon lisäksi asiakkaamme käyttävät järjestelmää myös erilaisiin mittaustarpeisiin, kuten öljyn partikkelimittauksiin, saattolämmitysten vikaantumisen ennustamiseen ja erilaisiin kunto- ja värähtelymittauksiin. Huoltotoiminnan kohdistaminen todellisen asiakastarpeen mukaan alkaa olla perusedellytys kannattavalle huoltotoiminnalle. Paremman tilannekuvan ansiosta myös talous- ja ympäristöriskien hallintaa sekä työturvallisuutta saadaan parannettua, sillä riskitekijät voidaan todeta realiaikaisesti ja siten varautua niihin etukäteen – jatkaa Härkönen.
IoT-TICKETin käyttööonotto, sovellusten teko ja ylläpito on tehty helpoksi. Alusta huomioi myös data-analytiikan kasvavan merkityksen ja sillä on helppo ottaa käyttöön sekä erillisiä analytiikkaservereitä, että käyttää helppokäyttöistä sisäistä analysointityökalua. Analysoidun datan lisääminen pilveen muodostaa selkeää kilpailuetua asiakkaillemme -kertoo Wapicen kehitysjohtaja Markus Mäkelä.
Artikkelin kuva: © Caverion
Lisätietoa
Markus Mäkelä
Caverion Oyj