Wapicen IoT-TICKET ja HiQ:n Frends-alusta mahdollistavat yhdessä entistäkin laajemmat dataintegraatiot
- iot-ticket
Wapice ja HiQ ovat tuottaneet yhteistyössä kirjaston, jolla Frends-integraatioalusta voidaan kytkeä saumattomasti uutena datalähteenä IoT-TICKETiin. Wapicen IoT-TICKET on kansainvälisesti palkittu IoT-ratkaisu, jolla voi seurata koneita ja laitteita, henkilöitä tai vaikkapa rakennuksia mistä ja milloin vain. IoT-TICKET on tekoälyn huomioiva, helppokäyttöinen IoT-työkalupaketti, jolla voi luoda massiivisia tuotantotasoisia sovelluksia minuuteissa. Wapicen ja HiQn yhteistyön avulla yhä useampi Frends-integraatiota käyttävä yritys pääsee vaivattomasti mukaan IoT-maailmaan.
Frends-alustan avulla voidaan rakentaa korkean tason integrointeja erilaisten rajapintojen välillä. Frendsin kehittäminen on alkanut jo vuonna 1988 ja kehitystyö jatkuu edelleen vahvana. Frends on low-code-alusta, jossa integraatioita voidaan rakentaa nopeasti ja helposti graafisten työkalujen avulla. Low-code tarkoittaa yleensä vain 10% kehityskustannuksia verrattuna perinteiseen ohjelmistokehitysprojektiin ja näin koodin kirjoittamisen sijasta voidaan keskittyä tuottavuuteen.
– ”Yhteistyömme Wapicen kanssa monipuolistaa frendsin ekosysteemiä ja mahdollistaa entistä saumattomamman integraatiokyvykkyyden IoT-TICKETiin, kertoo HiQ Finlandin Partner Manager Miikka Aalto. Molempien tuotteiden helppokäyttöisyys ja kattavat toiminnallisuudet luovat tästä yhdistelmästä tehokkaan kokonaisuuden IoT-käyttötapauksiin”, Aalto jatkaa.
Integraatio Frends flow
IoT-TICKET -kirjaston käyttöönotto Frends -alustassa tapahtuu kuten minkä tahansa muun kirjaston. Kirjaston avulla datalähteitä voidaan integroida IoT-TICKETiin käyttämällä Frendsin graafisia työkaluja. Integroitava data voi olla esimerkiksi kaukolämmön- ja sähkön kulutustietoa tai vaikkapa aurinkosähkön tuotantotietoa. Datalähteiden analysointi tapahtuu IoT-TICKETissä olevien valmiiden ratkaisujen avulla. IoT-TICKET® mahdollistaa energiaraportoinnin kautta tapahtuvan energiankulutuksen optimoinnin ja sen avulla voi myös rakentaa älykkäitä sovelluksia, joissa eri lähteistä tulevaa energiantuottoa ohjataan markkinahinnoittelun avulla.
– “Laajennamme ekosysteemiä ja haemme kumppanuuksia, jotka täydentävät IoT-TICKETin mahdollisuuksia yhä monipuolisempiin käyttötapauksiin, kertoo Wapicen kehitysjohtaja Markus Mäkelä. Frends on hyvä esimerkki siitä, miten helposti voimme tuottaa liityntöjä olemassa oleviin järjestelmiin ja palveluihin. Toivomme, että kynnys lähteä tuottamaan uusia palveluita ja tehostamaan liiketoimintaa IoT –ratkaisuilla madaltuu entisestään”, jatkaa Mäkelä.
Lisätietoja
Markus Mäkelä
HiQ Finland Oy